اخبار

پنج دستاورد مهم در سال 2020 در سطح بین‌المللی

1) قزاقستان هشتاد و هشتمین کشوری شد که رسماً متعهد به لغو مجازات اعدام شد

قزاقستان در ماه سپتامبر به پروتکل بین المللی لغو مجازات اعدام پیوست و به هشتاد و هشتمین کشور امضاکننده تبدیل شد. ماری استروترز، مدیر عفو بین‌الملل در اروپای شرقی و آسیای مرکزی، گفت که این خبر دلگرم‌کننده‌ای است – و توصیف «خانواده در حال رشد ملت‌هایی که این مجازات شرم‌آور را پشت سر گذاشته‌اند».

گزارش سالانه عفو بین‌الملل در سال ۲۰۱۹ درباره احکام اعدام و اعدام‌ها گزارش داد که بیش از دو سوم کشورهای جهان مجازات اعدام را چه در قانون و چه در عمل لغو کرده‌اند. حدود 142 کشور یا بر اساس قانون اساسی یا قوانین این کشور مجازات اعدام را لغو کرده بودند یا در بیش از یک دهه اعدام نکرده بودند. حدود 56 کشور مجازات اعدام را حفظ می کنند.

در سال 2019 تعداد اعدام های تایید شده کمترین تعداد ثبت شده در حداقل 10 سال گذشته بود. عفو بین‌الملل در ماه دسامبر اعلام کرد که تعداد کشورهایی که به قطعنامه‌های سازمان ملل درباره توقف اعدام‌ها در سرتاسر جهان رای می‌دهند همچنان رو به افزایش است و این نشان می‌دهد که اجماع برای پایان دادن به مجازات اعدام یک‌بار برای همیشه ایجاد می‌شود.

2) عربستان و فلسطین ازدواج کودکان را ممنوع کردند

عربستان سعودی در سال 2020 ازدواج کودکان را ممنوع کرد و 18 سال را به حداقل سن برای ازدواج تبدیل کرد. در سال 2019، دولت ازدواج برای کودکان زیر 15 سال را ممنوع کرد. قبل از آن، هیچ محدودیت سنی برای ازدواج برای پسران یا دختران وجود نداشت. ممنوعیت جدید یک خلأ دارد: نوجوانان زیر 18 سال در صورت تایید دادگاه ویژه همچنان می توانند ازدواج کنند. اما همچنان در چنین کشورهای محافظه‌کاری که هر دو ریشه‌های تاریخی، مذهبی و فرهنگی عمیقی دارند، به عنوان یک خبر مثبت تلقی می‌شود.

فلسطین همچنین ازدواج کودکان را در سال 2020 ممنوع کرد، در حالی که بنگلادش نیز از پیشرفت در ازدواج کودکان خبر داد. بر اساس تحقیقات یونیسف، نسبت دخترانی که قبل از 18 سالگی در آنجا ازدواج کرده اند از 64 درصد در سال 2010 به کمی بیش از 50 درصد در حال حاضر کاهش یافته است. در اعداد واقعی، این بدان معناست که 10 میلیون دختر در بنگلادش از ازدواج کودکان در دهه گذشته نجات یافته اند.

3) وقتی صحبت از حقوق دگرباشان جنسی شد، پیشرفت هایی حاصل شد

کاستاریکا ازدواج همجنس گرایان را در ماه مه قانونی کرد و بیست و هشتمین کشوری شد که این کار را انجام می دهد. در ماه ژوئن، دادگاه عالی ایالات متحده یک حکم مهم را صادر کرد که از شهروندان LGBTI در برابر تبعیض در محل کار محافظت می کند. این به عنوان “پیروزی طولانی مدت و غیرمنتظره” توصیف شد.

در اواخر همان ماه، قانونگذاران در گابن به جرم زدایی همجنس گرایی رأی دادند و قانونی را که در سال 2019 پیش نویس شده بود را لغو کردند. در ژوئیه، مونته نگرو اولین کشور در بالکان شد که مشارکت مدنی همجنس گرایان را مجاز کرد. مونته نگرو را به اولین کشور اروپایی خارج از اروپای غربی و اتحادیه اروپا تبدیل کرد که مشارکت مدنی همجنس‌گرایان را قانونی کرد. و سپس در تایوان در ماه اکتبر، دو زوج همجنس‌گرا به یک عروسی دسته جمعی که برای اولین بار توسط ارتش میزبانی شد، پیوستند، یکی دیگر از نقاط عطف حقوق همجنس‌گرایان در آسیا.

در ماه دسامبر، بوتان دومین کشور آسیایی پس از تایوان بود که روابط همجنس‌گرایان را قانونی کرد و در نپال، مقامات گفتند که برای اولین بار در سرشماری ملی، افراد دگرباشان جنسی را شمارش خواهند کرد تا به افراد «اقلیت‌های جنسی» کمک کنند تا دسترسی بهتری به این افراد داشته باشند. طرح های آموزشی و بهداشتی

4) شتاب زیادی در تعهدات ملی آب و هوا وجود داشت

کشورهای بیشتری در سال 2020 متعهد به صفر کردن خالص شدند. کره جنوبی اولین کشور آسیایی شد که هدف انتشار خالص صفر سال 2050 را تعیین کرد و پس از آن ژاپن و چین قرار دارند که متعهد شدند تا سال 2060 به صفر خالص برسند. چین بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانه ای در جهان است. قبلاً متعهد شده بود که تنها در سال 2030 حداکثر انتشار را هدف قرار دهد.

تام وودروف، دیپلمات سابق آب و هوا و مشاور ارشد انجمن آسیا، به گاردین گفت: «تعهد شی برای دستیابی به بی‌طرفی کربن قبل از سال 2060 یک تغییر بازی است.

آرژانتین همچنین متعهد شد که تا سال 2050 صفر خالص را هدف قرار دهد، در حالی که فنلاند، اتریش و سوئد تاریخ صفر خالص خود را به جلو آوردند. بریتانیا متعهد شد که انتشار گازهای گلخانه ای را تا 68 درصد در دهه آینده کاهش دهد و اتحادیه اروپا نیز هدف جدیدی را برای کاهش انتشار 55 درصدی در یک دهه تعیین کرد. همه اینها به چه چیزی اضافه می شود؟ طبق گفته Future Crunch، کشورهایی که مجموعاً حدود 42 درصد از انتشار کربن جهانی را تشکیل می دهند، اکنون اهداف خالص صفر تا حدودی معتبری دارند.

5) واکسن کرونا سریعترین واکسنی است که تا به حال ساخته شده است

ظهور کووید-19 منجر به از دست دادن و دل شکستگی در سراسر جهان شده است، اما موجی از همکاری جهانی بی‌سابقه را نیز برانگیخت. در طی یک سال، چندین واکسن نه تنها ساخته شده، بلکه مجاز به استفاده است و شروع به تجویز کرده است. همانطور که یکی از دانشمندان بیان کرد: “در 11 ماه گذشته، احتمالاً 10 سال کار انجام شده است.”

فرانسیس کالینز، مدیر مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده، بزرگترین سرمایه‌گذار تحقیقات زیست پزشکی در جهان، به گاردین گفت که این یک تلاش خارق‌العاده بوده است. او گفت: من هرگز چنین چیزی ندیده بودم. “همه اینها روی عرشه بوده است.”

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا