سلامتی

راهکارهای سلامتی: از تغذیه تا محافظت در برابر بیماری‌های واگیر

1. درست غذا بخورید

دکتر ریخا بی. کومار، تخصص‌مند غدد در مرکز پزشکی نیویورک-پرسبیتریان/ویل کورنل و استادیار پزشکی در دانشگاه ویل کورنل، تاکید می‌کند: به جای میوه، سبزیجات و غلات کامل، در صبح به پروتئین توجه کنید. بسته‌بندی صبحانه با پروتئین می‌تواند سطح قند خون و برخی از «هورمون‌های گرسنگی» را در طول روز ثابت نگه دارد و به کنترل اشتها کمک کند. املت سفید تخم‌مرغ، ماست یونانی و شیک‌های پروتئینی انتخاب‌های خوبی هستند. همچنین، از مصرف بیش از حد شکر، به ویژه شکرهای با فروکتوز بالا مانند شربت ذرت، خودداری کنید. مصرف زیاد قند می‌تواند به وضعیت مقاومت در برابر انسولین منجر شود که پیش‌نشانه‌ای برای دیابت نوع 2، کبد چرب و بیماری‌های قلبی-عروقی است. همچنین، با بیماری‌هایی مانند سیروز، نوروپاتی، بیماری‌های کلیوی، التهابات عمومی و سرطان مرتبط است.

دکتر شیلپا راولا، تخصص‌مند گوارش در مرکز پزشکی نیویورک-پرسبیتریان/کلمبیا و استادیار پزشکی در دانشگاه کلمبیا، اظهار می‌دارد: اگر کالری‌ها را با غذاهای گیاهی جایگزین کنید، کاهش مصرف گوشت قرمز می‌تواند به فواید زیادی منجر شود. این تغییرات می‌توانند باعث کاهش سطح کلسترول خون، و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، سرطان، سکته، دیابت و چاقی شود.

یکی از رژیم‌های غذایی ساده که از مصرف زیاد گوشت قرمز خودداری می‌کند، رژیم مدیترانه‌ای است. این رژیم غذایی گیاهی و کم‌کربوهیدرات است که حاوی چربی‌های «سالم» مانند آجیل و دانه‌ها می‌باشد و ثابت شده است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. دکتر الطاف پیرمحمد، مدیر وب‌سایت قلب و عروق در بیمارستان نیویورک-پرسبیتریان لوور منهتن و استادیار پزشکی بالینی در دانشگاه ویل کورنل، می‌گوید: “تمرکز بر مصرف سبزیجات پخته‌شده در روغن زیتون و ادویه‌های طبیعی، میوه، غلات کامل و چربی‌های سالم، از جمله بهترین راه‌حل‌ها برای رژیم غذایی است.

دکتر آلسیو پیگازی، رئیس جراحی کولورکتال در مرکز پزشکی نیویورک-پرسبیتریان/ویل کورنل و ویل کورنل مدیسین، با این دیدگاه موافقت می‌کند و به فواید این رژیم برای سلامت روده بزرگ نیز اشاره می‌کند. آنچه که می‌خورید می‌تواند به التهاب روده و روده‌ی شما منجر شود که التهاب یکی از عوامل مهم در توسعه سرطان روده بزرگ است. محققان مواد غذایی اصلی را که می‌توانند به التهاب در بدن منجر شوند و ممکن است در افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش داشته باشند، شناسایی کرده‌اند: شکر، چربی‌های حیوانی و گوشت‌های قرمز و فرآوری شده. هیچ سبزی خاصی وجود ندارد که بتواند درمان جادویی برای روده بزرگ سالم باشد. مهمترین موضوع این است که به مصرف انواع غذاهای مغذی و رژیم غذایی رنگارنگ و گیاهی تمرکز کنیم. دکتر پیگازی می‌افزاید: “بهترین رژیم غذایی، که من کمی مغرضانه هم می‌باشم چرا که ایتالیایی هستم، احتمالاً یک رژیم مدیترانه‌ای حاوی استروئیدها است. ما باید مصرف میوه، سبزیجات، حبوبات، آجیل و انواع توت‌ها را افزایش دهیم و سعی کنیم مصرف گوشت قرمز و چربی حیوانی را به حداقل برسانیم.

برای الهام بخشیدن به شما، سوپ‌ها و خورش‌های گیاهی سالم و لذیذ را از امیلی برنر، سرآشپز و هماهنگ‌کننده در آشپزخانه آموزشی سرآشپز پیتر ایکس کلی در بیمارستان هادسون ولی در نیویورک-پرسبیتریان ببینید.

2. از خود در برابر COVID-19 و آنفولانزا محافظت کنید

دکتر ملیسا استاکول، متخصص اطفال و کارشناس ایمن سازی، رئیس بخش سلامت کودکان و نوجوانان در بیمارستان کودکان نیویورک-پرسبیتریان مورگان استنلی و نیویورک-پرزبیترین/کلمبیا، اظهار می‌دارد: «فصل گذشته، آنفولانزا خفیف بود، زیرا بسیاری از افراد به دلیل شیوع کووید، در انزوا بودند. ما در مرکز پزشکی دانشگاه ایروینگ امسال نگران هستیم که فصل دیگری سخت‌تری را تجربه کنیم.

بهترین روش برای محافظت از خود در برابر آنفولانزا و COVID-19 چیست؟ دکتر استاکول تأکید می‌کند: واکسن‌های هر دو و اگر مواجه شدید، واکسن تقویتی COVID را دریافت کنید. “مطالعات نشان داده‌اند که افراد می‌توانند هر دو واکسن را همزمان دریافت کنند و بر پاسخ آنتی‌بادی آنها تأثیری نخواهد داشت.”

خوشبختانه، اقدامات پیشگیری از COVID-19 هم برای آنفولانزا موثر هستند: اجتناب از ازدحام و تجمعات، استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستشوی مکرر دست‌ها و در صورت احساس بیماری، ماندن در منزل. دکتر تینگ تینگ وونگ، پزشک معالج و تخصصی در بیمارستان متدیست نیویورک-پرسبیتریان بروکلین، توضیح می‌دهد: «بسیاری از افراد ممکن است سرفه یا عطسه داشته باشند، بنابراین احتمال انتقال در این زمان‌ها بسیار بیشتر است. “این تمام اقداماتی هستند که همچنین برای جلوگیری از انتقال COVID و آنفولانزا مؤثر هستند.”

به ویژه برای زنان باردار، مهم است که از خود در برابر آنفولانزا و COVID-19 محافظت کنند. دکتر لورا رایلی، تخصص‌مند زنان و زایمان در مرکز پزشکی NewYork-Presbyterian/Weill Cornell، توضیح می‌دهد که واکسن آنفولانزا نه تنها برای نوزاد موثر و ایمن است، بلکه از نوزادانی که در فصل آنفولانزا به دنیا می‌آیند نیز محافظت می‌کند. واکسیناسیون آنفولانزا برای زنان باردار از اکتبر تا آوریل، باعث کاهش حدود 70 درصدی خطر بستری شدن نوزادان زیر 6 ماهه به دلیل آنفولانزا می‌شود. در مورد COVID-19، دکتر رایلی اظهار می‌کند: «ما داده‌های اپیدمیولوژیک زیادی داریم که نشان می‌دهد بارداری و COVID-19 ترکیب خوبی نیستند. خانم‌های باردار بیشتر در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند، بیشتر تهویه مکانیکی دریافت کرده‌اند و تعداد بیشتری مرگ و میر را تجربه کرده‌اند، اگرچه تعداد آن کم است. از طرف دیگر، واکسنی دارید که به شما کمک می‌کند از بیماری شدید جلوگیری کنید.

3. به برنامه خود پایبند باشید

دکتر دکتر می‌گوید چه به دنبال کاهش وزن، داشتن اندام بهتر، داشتن ارتباط بهتر با خانواده و دوستان، ترک سیگار یا الکل، یا هدف دیگری در ذهنتان هستید، استراتژی‌های ساده‌ای وجود دارد که می‌توانید برای پایبندی به برنامه خود اتخاذ کنید. گیل سالتز، روانکاو و دستیار پزشک معالج در مرکز پزشکی نیویورک-پرسبیتریان/ویل کورنل و دانشیار بالینی روانپزشکی در پزشکی ویل کورنل. او پیشنهاد می کند:

  • آنچه را که باید تغییر کند، در اختیار داشته باشید.
  • اهداف و برنامه اقدام مربوطه را در قسمت های هفتگی بنویسید.
  • با یک مدخل مجله “چرا؟” شروع کنید.
  • انگیزه ایجاد کنید.
  • به دیگری بگو

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا